Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Bryndzové pirohy

Archív

Zdroj: Život

Reklama

Čas na prípravu: 60 minút

Potrebujeme: 350 g polohrubej múky, 150 ml teplej vody, 1 lyžica bravčovej masti, 1 vajíčko, soľ

Plnka: 3 väčšie uvarené zemiaky, 150 g bryndze, 20 g masla, pažítka Omáčka: 250 ml kyslej smotany, 1 tavený syr v črievku, 100 g bryndze, pažítka, 80 g slaninky

Ako na to: Z múky, vody, vajíčka, masti a zo soli vypracujeme cesto, ktoré necháme chvíľku postáť.

Plnka: Uvarené zemiaky postrúhame alebo pretlačíme cez lis na zemiaky. Pridáme bryndzu, maslo, nadrobno posekanú pažítku a podľa chuti soľ. Všetko vymiešame na hladkú masu. Vyvaľkáme tenké cesto, z ktorého vykrajujeme kolieska s priemerom šesť centimetrov. Kolieska naplníme pripravenou plnkou a vytvarujeme pirohy. Varíme ich v osolenej vriacej vode dovtedy, kým nevyplávajú na povrch.

Omáčka: Do kastrólika dáme kyslú smotanu, tavený syr a bryndzu a za stáleho miešania spravíme na ohni omáčku. Hotové pirohy servírujeme spolu so smotanovou omáčkou a upraženou slaninkou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS