Bublanina s kokosom
28. 5. 2013, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:42)

Zdroj: Isifa
Čas prípravy: 15 minút, 1 plech
Potrebujeme:
350 g jahôd, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka jemného krupicového cukru, 1/2 hrnčeka oleja, 2 vajcia, 3 PL kokosovej múčky, 3/4 balíčka prášku do pečiva, tuk a hrubá múka na formu
Postup:
1. V mise zmiešame múku s práškom do pečiva. V druhej mise vyšľaháme vajcia s cukrom, postupne prilievame olej a nakoniec zašľaháme mlieko. Zmes nalejeme na múku a dôkladne premiešame, aby nám vzniklo hladké cesto bez hrčiek.
2. Do vymastenej a múkou vysypanej formy nalejeme cesto, navrch rozdelíme nakrájané jahody a rovnomerne posypeme kokosom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 25 až 30 minút.
Náš tip:
Po vychladnutí nakrájajte bublaninu na rezy, ktoré môžete ozdobiť kyslou smotanou alebo dotuha vyšľahanou smotanou na šľahanie a čerstvými jahodami. Rezy nakoniec ozdobte práškovým cukrom.
Čas pečenia: 30 minút