Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Bublanina s kokosom

Bublanina s kokosom

Zdroj: Isifa

Reklama

Čas prípravy: 15 minút, 1 plech       

Potrebujeme:

350 g jahôd, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka jemného krupicového cukru, 1/2 hrnčeka oleja, 2 vajcia, 3 PL kokosovej múčky, 3/4 balíčka prášku do pečiva, tuk a hrubá múka na formu

Postup:

1. V mise zmiešame múku s práškom do pečiva. V druhej mise vyšľaháme vajcia s cukrom, postupne prilievame olej a nakoniec zašľaháme mlieko. Zmes nalejeme na múku a dôkladne premiešame, aby nám vzniklo hladké cesto bez hrčiek.

2. Do vymastenej a múkou vysypanej formy nalejeme cesto, navrch rozdelíme nakrájané jahody a rovnomerne posypeme kokosom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 25 až 30 minút.

Náš tip:

Po vychladnutí nakrájajte bublaninu na rezy, ktoré môžete ozdobiť kyslou smotanou alebo dotuha vyšľahanou smotanou na šľahanie a čerstvými jahodami. Rezy nakoniec ozdobte práškovým cukrom.

Čas pečenia: 30 minút

Vyberáme pre vás niečo PLUS