Bylinky využijete v kuchyni a dokonca aj...Fú, to OZAJ? Zamrazte ich, ponúkame návod, ako na to
2. 7. 2022, 6:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:07)

Zdroj: Shutterstock
Reklama
Takto si zachovajú svoju chuť i arómu.

Video Player is loading.
ČOŽE? Otravný hmyz a kliešte všade naokolo? Odrazte ich útoky! Ponúkame pár skvelých trikov!Vypestovať si bylinky môžete aj na balkóne, a to bez väčšej námahy. Rozmarín, bazalku, tymian či šalviu môžete pestovať „kamarátsky“ vedľa seba v jednom črepníku. Oplatí sa zasiať aj mätu, ktorú určite využijete do varenia, pečenia, ale aj na prípravu osviežujúcej mätovej limonády. Bonusom je, že odháňa niektoré druhy hmyzu.
Šup s nimi do mrazničky
Ak si chcete uchovať bylinky spolu s ich typickou chuťou a arómou, môžete ich okrem sušenia zamraziť. Nasekajte, prípadne natrhajte bylinky na menšie kúsky. Vložte ich do formy na ľad, zalejte olivovým olejom, prípadne vodou a dajte zamraziť. Vzniknú chutné kocky, ktoré využijete pri varení a dochucovaní jedál.