Reklama

Čalamáda s paprikami a paradajkami

Reklama

Čas prípravy: 40 minút, 8 pohárov po 750 ml

Potrebujeme: 500 g kapusty, 1 kg paradajok, 1 kg papriky, 1 kg cibule, 1 kg uhoriek nakladačiek, 1 karfiol

Nálev: 1,2 l vody, 500 ml octu, 200 g kryštálového cukru, 80 g soli, celé čierne korenie

Postup:

1. Zeleninu očistíme, kapustu, papriku, cibuľu a uhorky nakrájame na drobné rezančeky alebo postrúhame. Paradajky nakrájame na kocky.

2. Všetku zeleninu dôkladne premiešame vo veľkej mise a naložíme do pripravených pohárov. V hrnci prevaríme vodu, ocot, cukor, soľ a korenie.

3. Nálevom zalejeme zeleninu v pohároch. Dobre uzavrieme a sterilizujeme 20 minút pri teplote 95 °C.