Čerešňová bublanina s marcipánom
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:49)

Zdroj: iStockphoto
30 minút, 25 porcií
Potrebujeme: 4 kus vajce, 150 gram práškový cukor, 2 čajová lyžička citrónová šťava, 2 polievková lyžica olej, 200 gram hladká múka, 1 balíček prášok do pečiva, 0.25 čajová lyžička soľ, 500 gram vykôstkované čerešne, 100 gram marcipán, práškový cukor na posypanie
1.
Rúru predhrejeme na 170 °C. Žĺtky v miske vymiešame s cukrom dopenista. Pridáme citrónovú šťavu, olej a vmiešame aj múku s práškom do pečiva. Bielky vyšľaháme so soľou do tuhého snehu, ktorý zapracujeme do cesta.
2.
Cesto nalejeme do vymasteného plechu alebo do veľkej koláčovej formy. Posypeme čerešňami a kúskami marcipánu. Pečieme asi 20 minút dozlatista.
3.
Ešte teplý koláč poprášime cukrom a nakrájame.