Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Čerešňová bublanina s marcipánom

Čerešňová bublanina s marcipánom

Zdroj: iStockphoto

Reklama

30 minút, 25 porcií

Potrebujeme: 4 kus vajce, 150 gram práškový cukor, 2 čajová lyžička citrónová šťava, 2 polievková lyžica olej, 200 gram hladká múka, 1 balíček prášok do pečiva, 0.25 čajová lyžička soľ, 500 gram vykôstkované čerešne, 100 gram marcipán, práškový cukor na posypanie

1.

Rúru predhrejeme na 170 °C. Žĺtky v miske vymiešame s cukrom dopenista. Pridáme citrónovú šťavu, olej a vmiešame aj múku s práškom do pečiva. Bielky vyšľaháme so soľou do tuhého snehu, ktorý zapracujeme do cesta.

2.

Cesto nalejeme do vymasteného plechu alebo do veľkej koláčovej formy. Posypeme čerešňami a kúskami marcipánu. Pečieme asi 20 minút dozlatista.

3.

Ešte teplý koláč poprášime cukrom a nakrájame.

Vyberáme pre vás niečo PLUS