Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Červená kapusta k mäsu

Červená kapusta k mäsu

Zdroj: Dušan Křístek

Reklama

Čas prípravy: 30 minút; 4 porcie

Potrebujeme: 750 g červenej kapusty, 2 cibule, 100 g jabĺk, 2 lyžice oleja, 250 ml zeleninového vývaru, kryštálový cukor, ocot, soľ

Postup:

1. Kapustu nakrájame alebo postrúhame na tenké pásiky. Jablká a cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno.

2. V hrnci rozpálime olej, na ktorom opečieme cibuľu do sklovita. Pridáme jablká a kapustu, krátko opečieme, podlejeme vývarom a prikryté na miernom ohni podusíme do polomäkka.

3. Ochutíme cukrom, octom a soľou. Dodusíme domäkka. Podávame ako prílohu k pečenému mäsu s knedľou.

Náš tip: Namiesto octu môžete použiť aj červené víno. Kapustu však možno ochutiť i ríbezľovým želé, škoricou a klinčekmi.

Vyberáme pre vás niečo PLUS