Červená kapusta k mäsu
17. 9. 2012, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:47)

Zdroj: Dušan Křístek
Reklama
Čas prípravy: 30 minút; 4 porcie
Potrebujeme: 750 g červenej kapusty, 2 cibule, 100 g jabĺk, 2 lyžice oleja, 250 ml zeleninového vývaru, kryštálový cukor, ocot, soľ
Postup:
1. Kapustu nakrájame alebo postrúhame na tenké pásiky. Jablká a cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno.
2. V hrnci rozpálime olej, na ktorom opečieme cibuľu do sklovita. Pridáme jablká a kapustu, krátko opečieme, podlejeme vývarom a prikryté na miernom ohni podusíme do polomäkka.
3. Ochutíme cukrom, octom a soľou. Dodusíme domäkka. Podávame ako prílohu k pečenému mäsu s knedľou.
Náš tip: Namiesto octu môžete použiť aj červené víno. Kapustu však možno ochutiť i ríbezľovým želé, škoricou a klinčekmi.