Červené halušky s kuracím mäsom
10. 6. 2010, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:25)
Čas prípravy: 35 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 250 g hrubej múky , 1 vajce , 2 lyžice kečupu , 2 lyžice kyslej smotany , 250 g kuracích pŕs , 50 g sterilizovaných uhoriek , 50 g sterilizovanej kapie , olivový olej , mleté čierne korenie , soľ
Postup:
1. K múke pridáme vajce, kečup, smotanu a vypracujeme cesto (podľa potreby pridáme vodu). Cesto pretlačíme cez sito na halušky do vriacej osolenej vody, opatrne premiešame a varíme na miernom ohni. Keď halušky vyplávajú na povrch, scedíme ich. 20 minút
2. Umyté a osušené kuracie prsia pokrájame na kocky, orestujeme na oleji, osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a domäkka udusíme. 10 minút
3. K haluškám primiešame mäso, nadrobno pokrájané uhorky, kapiu a dochutíme olivovým olejom. 5 minút
Náš tip: Ak je mäso príliš suché, môžete ho okrem vody podliať i smotanou na varenie. Bude jemnejšie a šťavnatejšie.