Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Červené zemiaky

Červené zemiaky

Zdroj: Dušan Křístek

Reklama

Čas prípravy: 30 minút; 4 porcie

Potrebujeme: 1 kg zemiakov, 6 paradajok, 2 strúčiky cesnaku, mletá červená paprika, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej, drvená rasca

Postup:

1. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Paradajky nakrájame na osminy a spolu so zemiakmi dáme do pekáča.

2. V miske zmiešame papriku, soľ, prelisovaný cesnak, korenie, olej a rascu. Zmesou pokvapkáme zeleninu.

3. Pekáč zakryjeme alobalom a dáme na 30 minút piecť do vyhriatej rúry. Odokryjeme a 10 minút dopekáme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 40 minút

Vyberáme pre vás niečo PLUS