Červené zemiaky
26. 6. 2012, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:46)

Zdroj: Dušan Křístek
Reklama
Čas prípravy: 30 minút; 4 porcie
Potrebujeme: 1 kg zemiakov, 6 paradajok, 2 strúčiky cesnaku, mletá červená paprika, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej, drvená rasca
Postup:
1. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Paradajky nakrájame na osminy a spolu so zemiakmi dáme do pekáča.
2. V miske zmiešame papriku, soľ, prelisovaný cesnak, korenie, olej a rascu. Zmesou pokvapkáme zeleninu.
3. Pekáč zakryjeme alobalom a dáme na 30 minút piecť do vyhriatej rúry. Odokryjeme a 10 minút dopekáme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3 – 4
Čas pečenia: 40 minút