Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Aj vy milujete hrianky? Keď ochutnáte túto cesnakovú pochúťku, s ničím iným ich už nebudete chcieť

Cesnaková zmes na hrianky

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Reklama

Pripravte si na hrianky do zásoby super dobrú cesnakovú pochúťku. Stačia len 2 suroviny!

Cesnaková zmes na hrianky

Potrebujeme (Na 2 poháriky asi po 125 ml):

12 hlavičiek cesnaku, 75 ml olivového oleja

Cesnaková zmes na hrianky

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Cesnaková zmes na hrianky

Takto sas to podarí:

1. Do alobalu zabalíme vždy po 3 hlavičky cesnaku, dáme na plech a pečieme v rúre pri 200 °C asi 1 hodinu.

2. Potom cesnak rozbalíme z alobalu a necháme vychladnúť.

3. Cesnak rozdelíme na jednotlivé strúčiky, olúpeme ich a upečený cesnak rozmixujeme vo vyššej nádobe.

4. K cesnakovému pyré pridáme olivový olej, dôkladne ho rozmiešame, rozdelíme do pohárikov a dobre uzatvoríme. V chladničke vydrží asi 6 mesiacov, pokiaľ oveľa rýchlejšie neskončí na hriankach.

Vyberáme pre vás niečo PLUS