Cestoviny s cuketou a so zelenou fazuľkou
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:48)

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
20 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 400 gram cestoviny fusilli, 1 polievková lyžica olivový olej, 2 strúčik cesnak, 200 gram čerstvá zelená fazuľka, 2 kus malá zelená cuketa, 2 kus malá žltá cuketa, 2 kus mrkva, 1 kus červená cibuľa, 100 mililiter slepačí vývar, 2 polievková lyžica nasekaná bazalka, 50 gram strúhaný parmezán, 2 polievková lyžica nasekaná petržlenová vňať, soľ, pálivá paprika
1.
Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode podľa návodu, scedíme a necháme odkvapkať.
2.
Vo vyššej panvici rozohrejeme olej a orestujeme na ňom roztlačený cesnak. Primiešame pálivú papriku. Pridáme nakrájané cukety, mrkvu, fazuľku a cibuľu a pražíme približne 5 minút. Podlejeme vývarom a dusíme 1 minútu.
3.
V servírovacej mise zmiešame cestoviny so zeleninou a s bazalkou. Posypeme parmezánom a nasekanou petržlenovou vňaťou.