Cestoviny s klobásou
23. 2. 2010, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:29)

Zdroj: archív
Čas prípravy: 30 minút. Čas pečenia: 20 až 25 minút.
Potrebujeme (na 4 porcie): 350 g uvarených (150 g surových) cestovín, 200 g póru • 150 g klobásy, 150 g tvrdého syra, 2 PL oleja, 100 ml mlieka, 4 vajcia, mleté čierne korenie, soľ, olej na vymastenie formy
Ako na to:
1. Na malom množstve oleja opečieme na kolieska nakrájanú klobásu, pridáme umytý a nakrájaný pór, dobre premiešame a chvíľu opekáme, kým nie sú obe suroviny mäkké.
2. Zapekaciu misku potrieme olejom a vložíme do nej uvarené a scedené cestoviny, do ktorých primiešame aj opečenú klobásu s pórom. Osolíme, okoreníme a premiešame.
3. Vajcia rozšľaháme s troškou soli a do vzniknutej zmesi prilejeme mlieko. Zmes vylejeme na cestoviny, posypeme postrúhaným tvrdým syrom a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 180 °C. Zapečené cestoviny podávame so zeleninovým šalátom