Reklama

Cestoviny s kuracím mäsom

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

4 PORCIE; ČAS PRÍPRAVY 60 MINÚT 600 g kuracích rezňov olej soľ mleté čierne korenie 3 stredne veľké cibule 25 g sušených húb muškátový kvet bobkový list celé nové korenie 100 g masla 2 PL hladkej múky 2 dl mlieka 2 dl šľahačkovej smotany hubový bujón kryštálový cukor ocot 800 g uvarených cestovín

POSTUP: 1. Kuracie rezne nakrájame na rezančeky, osolíme, okoreníme a restujeme na oleji s cibuľkou asi 4 minúty. 2. Prilejeme hubovú omáčku a krátko podusíme. Pridáme uvarené cestoviny a prehrejeme. Ihneď podávame. Hubová omáčka 1. Sušené huby namočíme do studenej vody a necháme ich hodinu napučať, potom scedíme. Cibuľu nakrájame nadrobno, opražíme na oleji dozlatista, pridáme huby, bobkový list, nové celé korenie, osolíme, okoreníme a krátko podusíme. 2. Podlejeme vodou a pridáme hubový bujón (1 kocku). Varíme asi 30 minút, potom prilejeme mlieko. Po zovretí zahustíme zápražkou, ktorú sme pripravili z masla a múky. 3. Krátko prevaríme, prilejeme šľahačkovú smotanu a štipku muškátového kvetu. Nakoniec dochutíme cukrom a octom. Odstavíme a primiešame kúsok masla.