Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Cestoviny s kuriatkami a karfiolom

Cestoviny s kuriatkami a karfiolom

Zdroj: © StockFood

Reklama

30 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 1 hrsť petržlenová vňať, 300 gram karfiol, 300 gram huby kuriatka, 1 kus cibuľa, 4 polievková lyžica maslo, 400 gram cestoviny, 5 polievková lyžica syr parmezán, šťava z ½ citróna, soľ, mleté čierne korenie

1.

Petržlenovú vňať opláchneme, osušíme a listy natrháme. Očistený karfiol rozdelíme na ružičky a blanšírujeme asi 3 minúty vo vriacej osolenej vode. Scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.

2.

Kuriatka očistíme a väčšie kusy nakrájame. Cibuľu najemno nasekáme a opečieme na horúcom masle dosklovita. Pridáme huby a opekáme asi 4 minúty. Následne zamiešame karfiol a opekáme za občasného premiešania asi 5 minút.

3.

Cestoviny uvaríme al dente, scedíme a necháme odkvapkať, následne zamiešame do zeleniny. Posypeme parmezánom a pokvapkáme citrónovou šťavou. Dôkladne premiešame a dochutíme soľou a korením. Podávame posypané petržlenovou vňaťou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS