Cestoviny s kuriatkami a karfiolom
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:47)

Zdroj: © StockFood
30 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 1 hrsť petržlenová vňať, 300 gram karfiol, 300 gram huby kuriatka, 1 kus cibuľa, 4 polievková lyžica maslo, 400 gram cestoviny, 5 polievková lyžica syr parmezán, šťava z ½ citróna, soľ, mleté čierne korenie
1.
Petržlenovú vňať opláchneme, osušíme a listy natrháme. Očistený karfiol rozdelíme na ružičky a blanšírujeme asi 3 minúty vo vriacej osolenej vode. Scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
2.
Kuriatka očistíme a väčšie kusy nakrájame. Cibuľu najemno nasekáme a opečieme na horúcom masle dosklovita. Pridáme huby a opekáme asi 4 minúty. Následne zamiešame karfiol a opekáme za občasného premiešania asi 5 minút.
3.
Cestoviny uvaríme al dente, scedíme a necháme odkvapkať, následne zamiešame do zeleniny. Posypeme parmezánom a pokvapkáme citrónovou šťavou. Dôkladne premiešame a dochutíme soľou a korením. Podávame posypané petržlenovou vňaťou.