Reklama

Cestoviny s mletým mäsom

Cestoviny s mletým mäsom

Zdroj: archív

Reklama

Čas prípravy: 45 minút. Čas pečenia: 25 – 30 minút.

Potrebujeme: 500 g mletého mäsa, 250 ml šľahačky, 800 ml vody, 400 g cestovín, 1 cibuľu, 1 masox, 200 g údeného mäsa, bazalku, mletú červenú papriku, orientálne korenie, soľ

Ako na to: Cibuľu orestujeme na oleji, pridáme mleté mäso a chvíľu pražíme. Zmes ochutíme bazalkou, paprikou, korením a soľou. Zalejeme vodou a šľahačkou, pridáme masox a necháme zovrieť. Odstavíme a pridáme cestoviny. Zmes dobre premiešame a vylejeme do vymastenej zapekacej misy. Posypeme postrúhaným syrom a dáme do vopred vyhriatej rúry zapiecť.