Cestoviny so špargľou a šafranom
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:48)

Zdroj: © StockFood
20 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 200 gram biela špargľa, 200 gram zelená špargľa, 400 gram cestoviny tagliatelle, 1 kus cibuľa, 1 strúčik cesnak, 2 polievková lyžica maslo, 1 polievková lyžica hladká múka, 150 mililiter suché biele víno, 250 mililiter kurací vývar, 150 gram kyslá smotana, 2 polievková lyžica citrónová šťava, 30 gram parmezán, soľ, mleté čierne korenie, citrónová kôra, šafrán
1.
Bielu špargľu ošúpeme celú a zo zelenej len spodnú tretinu. Drevnaté konce odrežeme. Pozdĺžne ich prerežeme. Cestoviny uvaríme v osolenej vode na skus.
2.
Cesnak a cibuľu olúpeme a nakrájame. Opražíme na troche masla dosklovita. Poprášime múkou, opražíme a podlejeme vínom a vývarom. Za občasného miešania varíme 5 minút. Ručným mixérom rozmixujeme na kašu.
3.
Vmiešame šafran, smotanu, citrónovú šťavu a kôru. Chvíľu dusíme a dochutíme podľa potreby.
4.
Cestoviny a špargľu scedíme a polejeme omáčkou. Ozdobíme parmezánom.