Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Cestoviny so špargľou a šafranom

Cestoviny so špargľou a šafranom

Zdroj: © StockFood

Reklama

20 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 200 gram biela špargľa, 200 gram zelená špargľa, 400 gram cestoviny tagliatelle, 1 kus cibuľa, 1 strúčik cesnak, 2 polievková lyžica maslo, 1 polievková lyžica hladká múka, 150 mililiter suché biele víno, 250 mililiter kurací vývar, 150 gram kyslá smotana, 2 polievková lyžica citrónová šťava, 30 gram parmezán, soľ, mleté čierne korenie, citrónová kôra, šafrán

1.

Bielu špargľu ošúpeme celú a zo zelenej len spodnú tretinu. Drevnaté konce odrežeme. Pozdĺžne ich prerežeme. Cestoviny uvaríme v osolenej vode na skus.

2.

Cesnak a cibuľu olúpeme a nakrájame. Opražíme na troche masla dosklovita. Poprášime múkou, opražíme a podlejeme vínom a vývarom. Za občasného miešania varíme 5 minút. Ručným mixérom rozmixujeme na kašu.

3.

Vmiešame šafran, smotanu, citrónovú šťavu a kôru. Chvíľu dusíme a dochutíme podľa potreby.

4.

Cestoviny a špargľu scedíme a polejeme omáčkou. Ozdobíme parmezánom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS