Cestoviny so špenátom
20. 11. 2009, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:29)

Zdroj: NČPŽ
Čas prípravy: 10 minút. Čas varenia: 25 minút.
Potrebujeme (na 4 porcie): 400 g cestovín
Špenátová omáčka: 1 balenie mrazeného špenátového pretlaku (400 g), 2 cibule, 3 PL oleja, 1 ČL masla, 1 PL hladkej múky, 200 ml smotany na varenie, 1 topený syr v črievku, 100 ml mlieka na zriedenie, 2 až 3 strúčiky cesnaku, 150 g strúhaného syra typu eidam, mleté biele korenie, soľ
Postup:
1 Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Špenát rozmrazíme. Cibuľu nakrájame a na oleji podusíme domäkka. Na zjemnenie chuti môžeme pridať maslo.
2 Poprášime múkou, premiešame a chvíľu pražíme. Prilejeme smotanu, vložíme špenát a za stáleho miešania postupne pridávame topený syr. Podľa potreby hmotu zriedime mliekom.
3 Ochutíme soľou, korením a prelisovaným cesnakom. Necháme prejsť varom a odstavíme z ohňa. Podávame posypané strúhaným syrom.