Cestoviny so špenátovou omáčkou a s cesnakom
7. 6. 2013, 8:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:41)
Čas prípravy: 40 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 400 g čerstvých špenátových lístkov, soľ, 1 strúčik cesnaku, 2 PL masla, 150 ml mlieka, 150 g syra mascarpone, mleté čierne korenie, čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok, 500 g cestovín mafaldine (fliačky)
Postup:
1. Listy špenátu umyjeme, otrasieme z nich vodu a očistíme. Špenátové listy uvaríme v osolenej vriacej vode, po 2 minútach ich precedíme cez sito, opláchneme pod studenou vodou a necháme odkvapkať. Špenát vyžmýkame a nasekáme najemno.
2. Cesnak olúpeme a nasekáme nadrobno. Na panvici rozpálime maslo, pridáme cesnak a špenát, krátko podusíme, primiešame mlieko s mascarpone a necháme ešte raz prevrieť. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a muškátovým orieškom.
3. Cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode na skus, potom ich zlejeme, necháme odkvapkať a podávame spolu s omáčkou.
Čas varenia: 15 minút