Cestoviny so šunkou
16. 5. 2010, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:26)

Zdroj: archív
Čas prípravy: 35 minút. Čas opekania: 7 minút.
Potrebujeme (na 2 porcie): 250 g cestovín fusilli, 250 g šampiňónov, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 2 malé cukety, 2 mrkvy, 2 PL masla, 250 ml zeleninového vývaru, 100 g taveného syra s bylinkami, 150 g šunky, 1 ČL čerstvého tymianu, mleté čierne korenie, soľ
Takto sa to podarí:
1 Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale. Uvarené ich prepláchneme a necháme odkvapkať. Cesnak a cibuľu nadrobno pokrájame, očistené šampiňóny nakrájame na štvrtinky, mrkvu a cukety očistíme a nahrubo nastrúhame.
2 Na panvicu dáme maslo a cibuľu opražíme dosklovita. Pridáme cesnak, šampiňóny a restujeme 5 minút. Prilejeme vývar, rozpustíme v ňom syr, pridáme cuketu, mrkvu, soľ, korenie, tymian a spolu podusíme.
3 Šunku nakrájame na rezance, pridáme do zmesi a zmiešame s cestovinami. Podávame s hlávkovým šalátom.