Cestoviny so syrovou omáčkou
2. 6. 2006, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 15:09)

Zdroj: Archív
4 PORCIE; ČAS PRÍPRAVY 15 MINÚT 400 g cestovín 225 g mrazeného hrášku 45 g čerstvo postrúhaného parmezánu 2 lyžice extra panenského olivového oleja 150 g syra ricotta nadrobno potrhané čerstvé lístky bazalky alebo oregana soľ a mleté čierne korenie
POSTUP: 1. Cestoviny varíme vo vode 7 minút. Pridáme hrášok, necháme znova zovrieť a varíme ešte 3 - 5 minút, aby boli cestoviny aj hrášok uvarené. 2. Medzitým nasypeme parmezán do veľkej misy, pridáme olivový olej a vyšľaháme na hustú pastu. Pridáme ricottu a šľaháme, kým sa všetko dobre nespojí. Posolíme a dochutíme korením. 3. Cestoviny precedíme a odložíme si 6 lyžíc vody. Horúce cestoviny hneď pridáme k syrovej zmesi a miešame, aby sa dobre obalili. Pridáme odloženú vodu, aby omáčka trocha zredla. 4. Ak treba, dosolíme, dokoreníme a výdatne posypeme čerstvou bazalkou alebo oreganom. Podávame hneď.