Cestoviny s tekvicou a mletým mäsom
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:50)

Zdroj: © StockFood
20 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 400 gram tekvica hokkaido, 2 kus šalotka, 2 strúčik cesnak, 1 kus zázvor (3 cm), 500 gram cestoviny, 2 polievková lyžica olivový olej, 250 gram miešané mleté mäso, 0.5 čajová lyžička sušený rozmarín, 75 mililiter biele víno, 250 mililiter zeleninový vývar, 2 polievková lyžica kapary, soľ, škorica, mleté čierne korenie, čerstvý rozmarín
1. Hokkaido očistíme a odstránime jadierka. Nakrájame aj so šupou na 1 cm kocky. Šalotky a cesnak ošúpeme a najemno nasekáme. Zázvor ošúpeme a najemno nastrúhame. Cestoviny uvaríme v osolenej vode.
2. Na rozhorúčenom oleji opečieme mleté mäso do svetlohneda. Pridáme šalotky, cesnak, zázvor a tekvicu. Chvíľu opekáme. Dochutíme soľou, korením, škoricou aj sušeným rozmarínom. Zalejeme vínom a vývarom. Pomaly varíme 10 až 15 minút, kým tekvica nezmäkne.
3. Kapary premiešame s cestovinami a ozdobíme rozmarínom.