Cestoviny s tofu
22. 10. 2011, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:49)

Zdroj: Život
Čas prípravy: 30 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 3 hrnčeky uvarených cestovín, 1 cibuľa, 2 lyžice oleja, 1 balenie syra tofu, 1/2 hrnčeka zaváraných šampiňónov, mletá paprika, 2 strúčiky cesnaku, mletá rasca, mleté čierne korenie, soľ, 1/2 hrnčeka mlieka, 1 črievko topeného syra, petržlenová vňať
Postup:
1. Mlieko ohrejeme v malom hrnci a rozpustíme v ňom syr. Zmes zamiešame v mise s uvarenými cestovinami.
2. Na panvici rozpálime olej a opečieme na ňom najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájané tofu, opražíme, pridáme šampiňóny, korenie, rascu, papriku a prelisovaný cesnak. Podľa chuti osolíme.
3. Cestoviny naložíme na taniere a navrch naservírujeme hubovú zmes. Ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame.