Cestoviny s tuniakom a olivami
27. 5. 2006, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:29)

Zdroj: Archív
Reklama
ČAS PRÍPRAVY: 15 minút 250 g cestovín – vývrtky soľ olivový olej 100 g masla šťava z 2 citrónov 1,5 dl šľahačkovej smotany 200 g tuniaka v oleji 120 g zelených olív mleté čierne korenie nasekanú pažítku alebo petržlenovú vňať
POSTUP: 1.Cestoviny uvaríme v osolenej vode „aldente“ a pokvapkáme olivovým olejom. 2.V hlbokej panvici rozpustíme maslo, pridáme citrónovú šťavu a šľahačkovú smotanu. Ak je zmes príliš hustá, prilejeme ešte smotanu. Do citrónovej omáčky primiešame uvarené cestoviny, scedeného tuniaka a zelené olivy nakrájané na kolieska. 3. Cestoviny prehrejeme, osolíme a okoreníme. Nakoniec primiešame nasekanú petržlenovú vňať alebo pažítku.