Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Cestoviny s tuniakovou omáčkou

Cestoviny s tuniakovou omáčkou

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Reklama

10 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 2 kus cibuľa, 1 strúčik cesnak, 1 konzerva tuniak vo vlastnej šťave, 2 čajová lyžička kapary, 2 polievková lyžica olivový olej, 500 mililiter paradajková šťava, 2 polievková lyžica balzamikový ocot, 2 polievková lyžica paradajkový pretlak, 350 gram cestoviny, 50 gram syr parmezán, soľ, mleté čierne korenie, lístky čerstvej bazalky

1.

Cibule a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Tuniaka scedíme a necháme odkvapkať. Kapary pokrájame nadrobno. Bazalkové lístky pokrájame nahrubo.

2.

Na rozpálenom oleji opečieme cibule a cesnak, podlejeme paradajkovou šťavou a prisypeme nakrájané kapary. Omáčku dochutíme soľou, korením, octom a paradajkovým pretlakom. Na miernom ohni varíme omáčku asi 5 minút.

3.

Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu.

4.

Do omáčky pridáme scedeného tuniaka a krátko ho v nej prehrejeme. Ešte raz dochutíme soľou a korením a pridáme nakrájanú bazalku.

5.

Omáčku premiešame s cestovinami a servírujeme posypané nasekaným parmezánom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS