Cestoviny s tuniakovou omáčkou
1. 8. 2018, 2:01

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
10 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 2 kus cibuľa, 1 strúčik cesnak, 1 konzerva tuniak vo vlastnej šťave, 2 čajová lyžička kapary, 2 polievková lyžica olivový olej, 500 mililiter paradajková šťava, 2 polievková lyžica balzamikový ocot, 2 polievková lyžica paradajkový pretlak, 350 gram cestoviny, 50 gram syr parmezán, soľ, mleté čierne korenie, lístky čerstvej bazalky
1.
Cibule a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Tuniaka scedíme a necháme odkvapkať. Kapary pokrájame nadrobno. Bazalkové lístky pokrájame nahrubo.
2.
Na rozpálenom oleji opečieme cibule a cesnak, podlejeme paradajkovou šťavou a prisypeme nakrájané kapary. Omáčku dochutíme soľou, korením, octom a paradajkovým pretlakom. Na miernom ohni varíme omáčku asi 5 minút.
3.
Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu.
4.
Do omáčky pridáme scedeného tuniaka a krátko ho v nej prehrejeme. Ešte raz dochutíme soľou a korením a pridáme nakrájanú bazalku.
5.
Omáčku premiešame s cestovinami a servírujeme posypané nasekaným parmezánom.