Reklama

Chcete prekvapiť svoju polovičku výnimočnou večerou? Inšpirujte sa 2 receptmi, to bude hostina!

Hrachový dál s hráškom

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Východná kuchyňa je pastva pre oči aj chuťové poháriky. Rozšírte si obzory a vyskúšajte tieto skvelé exotické jedlá.

Pražené rezance mamak goreng

4 porcie

2 šálky uvarených čínskych rezancov ● 1 strúčik cesnaku ● 3 PL sezamového oleja ● 3 jarné cibuľky ● 2 PL červenej čili pasty ● 1 a 1/2 PL sójovej omáčky ● 2 PL paradajkovej omáčky ● 2 mrkvy ● 2 uvarené zemiaky ● 2 až 3 kapusty pak čoj ● 1 paradajka
● 1 červená paprička čili ● soľ ● citrónová šťava

Vo woku rozhorúčime olej, pridáme nasekaný cesnak, cibuľku nasekanú na väčšie kúsky a zeleninu opekáme dosklovita. Pridáme nakrájané zemiaky a nastrúhanú mrkvu a opekáme nachrumkavo. Vmiešame čili pastu, krátko opražíme a prilejeme sójovú omáčku, paradajkovú omáčku a podľa potreby trocha vody. Omáčka by pri dosiahnutí bodu varu mala jemne zhustnúť. Pridáme nakrájanú kapustu a dusíme 2-3 minúty, kým trocha nezmäkne. Vmiešame nakrájanú paradajku a dochutíme soľou. Vsypeme uvarené rezance a krátko opražíme. Posypeme vňaťou z jarnej cibuľky, krúžkami papričky čili a pokvapkáme citrónovou šťavou. Podávame horúce.

Čas prípravy: 20 minút
Čas varenia: 15 až 20 minút

Zdroj: Shutterstock

Pražené rezance mamak goreng

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Stačí pár minút a chutná večera je na stole: Mäkký a šťavnatý steak z vysokej roštenky ocení každý gurmán

    Hrachový dál s hráškom

    2 porcie

    200 g suchého hrachu ● 2 strúčiky cesnaku ● 30 g zázvoru ● 2 jarné cibuľky ● 2 PL sezamového oleja ● 1 ČL kurkumy ● 1/2 ČL mletého koriandra ● soľ● 30 g paradajkového pretlaku ● 500 ml zeleninového vývaru ● 400 ml kokosového mlieka ● hrsť mrazeného hrášku ● čerstvý koriander ● 2 PL limetovej šťavy ● mleté čierne korenie ● 1 ČL rasce

    Hrach prepláchneme a namočíme na 2 hodiny do vody. Cibuľku, cesnak a zázvor očistíme a nakrájame. V hrnci rozhorúčime olej, pridáme cibuľu, cesnak, zázvor a asi 5 minút opekáme. Posypeme kurkumou, koriandrom, rascou, primiešame paradajkový pretlak a krátko opražíme. Zalejeme vývarom. Pridáme kokosové mlieko, hrach a na miernom ohni varíme, kým hrach nezmäkne. Asi 5 minút pred koncom varenia vmiešame hrášok. Koriander umyjeme, osušíme a nasekáme. Vmiešame do dálu a dochutíme soľou, korením a limetovou šťavou. Podávame s jazmínovou ryžou alebo indickým chlebom nánom ozdobené cibuľkou.

    Čas prípravy: 15 minút
    Čas varenia: 40 minút

    Zdroj: Shutterstock

    Hrachový dál s hráškom

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.