Cheesecake s ovocím
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:44)

Zdroj: Shutterstock
45 minút, 16 porcií
Potrebujeme: 100 gram maslo, 200 gram maslové sušienky, 0.5 kus citrón, 200 gram kryštálový cukor, 3 polievková lyžica škrobová múčka, 600 gram čerstvý smotanový syr, 250 gram nízkotučný tvaroh, 1 kus vajce, 2 kus vaječný žĺtok, 200 mililiter smotana na šľahanie, ovocie
1.
Rúru predhrejeme na180 °C. Dno tortovej formy s priemerom 24 cm vystelieme papierom na pečenie a boky formy potrieme maslom.
2.
Maslo rozpustíme a sušienky rozmixujeme, premiešame s maslom a rovnomerne nanesieme na dno a po bokoch formy. Dôkladne pritláčame. Pečieme 8 až 10 minúta vyberieme. Teplotu znížime na 170 °C.
3.
Na plnku nastrúhame najemno kôru z citróna a vytlačíme šťavu. Cukor premiešame so škrobom a spojíme s tvarohom a čerstvým syrom. Dôkladne premiešame. Zapracujeme vajce, žĺtok a smotanu a vymiešame dohladka. Dochutíme šťavou a kôrou z citróna.
4.
Krém nanesieme do formy na sušienkový korpus a povrch uhladíme. Pečieme asi 50 minút, rúru vypneme a koláč necháme cez noc vnútri vychladnúť. Až do podávania skladujeme v chladničke. Pred podávaním ozdobíme ovocím.