Starší chlieb nemusíte vyhadzovať, pripravte z neho sýtu teplú polievku, v chladných dňoch ju každý ocení
31. 10. 2017, 12:20 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:57)

Zdroj: iStockphoto
Zostal vám doma chlieb, ktorý už nechcete jesť? Nemusíte ho vyhadzovať, pripravte z neho skvelú chlebovú polievku.
Potrebujeme:
50 g masla, 4 polievkové lyžice múky hladkej pšeničnej, 1 l vývaru, 3 plátky tvrdšieho chleba, 1 polievkovú lyžicu sušenej majoránky, 1 ks zelenej cibuľky, soľ, čierne korenie, mletú rascu
Takto sa to podarí:
1. V hrnci rozpustite maslo, prisypte múku a urobte zlatistú zápražku. Zalejte ju vývarom a dobre rozmiešajte, kým sa zápražka nerozpustí.
2. Pridajte rascu, osoľte a okoreňte a nechajte prejsť varom. Pridajte nalámané plátky chleba a nechajte zmäknúť.
3. Potom polievku rozmixujte, pridajte čerstvú alebo sušenú majoránku, premiešajte a podávajte s nasekanou čerstvou cibuľkou.