Chrenová polievka s párkom
23. 5. 2011, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:48)

Zdroj: Nový Čas pre Ženy
Čas prípravy: 15 minút. Čas varenia: 20 minút
Potrebujeme: 6 PL masla, 1 strúčik cesnaku, 3 PL hladkej múky, 300 ml vody, 400 ml mlieka, 2 cm čerstvého chrenu, 2 párky (špekáčiky, vínne klobásy), 2 vajcia natvrdo, 1 PL petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie, ocot na dochutenie
Ako na to:
1. Maslo rozpustíme v hrnci a krátko na ňom opečieme najemno nasekaný cesnak. Pridáme múku, za stáleho miešania opečieme. Podlejeme trochou vody a rozmiešame tak, aby nevznikli hrudky.
2. Podlejeme zvyšnou vodou, pridáme najemno nastrúhaný chren a privedieme do varu. Pridáme mlieko a ešte raz prevaríme.
3. Párky pozdĺžne prekrojíme, nakrájame na kúsky, vložíme do polievky a prehrejeme. Vajcia ošúpeme a nakrájame na mesiačiky.
4. Polievku ochutíme soľou, korením a octom. Horúcu rozdelíme do misiek a ozdobíme vajcami a nasekanou vňaťou.