Reklama

Chystáte sa piecť? 5 najlepších rád, aké ste mohli dostať: S TÝMTO sa vám podarí každý koláč!

ilustračná fotografia

Zdroj: profimedia.sk

Reklama

Čo by si vaša dcéra určite mala prečítať. Pri pečení sa niekedy kazí, čo sa len dá. Máme preto pre vás riešenia najčastejších problémov.

...linecké cesto sa nedá vyvaľkať?

Ak sa vám pri vaľkaní trhá, znova ho rukami premieste, dajte medzi dva pláty potravinárskej fólie a vyvaľkajte. Ak sa vám naopak lepí na prsty a valček, pravdepodobne ste nedodržali dobu chladenia. Tu si pomôžete tak, že na pracovnú dosku a aj valček pridáte viac hladkej múky. Prípadne cesto vložte ešte raz do chladničky chladnúť.

Zdroj: Shutterstock

Vyskúšajte super zlepšovák na krehké cesto.

… trené cesto sa vám zrazilo?

Pri tomto type cesta je veľmi dôležité aby mali maslo a vajcia rovnakú teplotu, inak sa ľahko stane, že sa od seba oddelia. Ak sa tak už stalo, vložte misu s cestom do teplého vodného kúpeľa a znova šľahajte dohladka.

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Krémeš s tvarohovou plnkou a so snehom

...želatína vytvorila v kréme hrčky?

Môžete ju aj s krémom za stáleho miešaní na miernom ohni ohrievať, kým sa hrčky nerozpustia. Ak sa bojíte, že by mohol krém prihorieť, môžete ho ohrievať v horúcom vodnom kúpeli.

Zdroj: Shutterstock

Nechce vám držať želatína? Poobzerajte sa v obchode po tomto druhu

...bielky sa nedajú vyšľahať na sneh?

Táto situácia sa dá niekedy zachrániť tým, že do bielok pridáte zopár kvapiek citrónovej šťavy alebo trocha soli. Keď je bielok už priveľmi teplý, vložte ho na chvíľu do mrazničky a znova vyšľahajte.

Ak však je tento problém zapríčinený nečistým bielkom (napríklad trochou žĺtka) nepomôže vám nič, len začať od začiatku s novými bielkami.

Zdroj: Shutterstock

Ako vyšľahať perfektný sneh z bielkov?

...čokoládová poleva sa vám pri krájaní láme?

Použite na krájanie ohriaty nôž, ktorý ste predtým namočili do horúcej vody, utreli a až potom použili na krájanie. Tento postup opakujte vždy, keď vám nôž vychladne. Ak však do rozpustenej čokoládovej polevy pred použitím primiešate trocha jogurtu alebo smotany na šľahanie, poleva bude vláčnejšia a bude sa aj po vychladnutí ľahšie krájať.

Zdroj: Shutterstock

Čokoládová torta s čili

Vyberáme pre vás niečo PLUS