Chystáte sa piecť hrnčekový koláč? Pozor, nie je hrnček ako hrnček! Ako sa v tom vyznať?
6. 7. 2014, 11:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:26)

Zdroj: Archív
Našli ste recept na zaujímavý hrnčekový koláč a neviete, ktorý hrnček pri jeho príprave použiť? Poradíme vám.
Zdroj: Archív
Zdroj: Archív
Zdroj: Archív
Galéria k článku
Vedeli ste, že čo krajina, to iný obsah hrnčeka? Hrnčekové varenie a pečenie nie je len americký „vynález“, nájdeme ho aj na starom kontinente, v Austrálii i v Japonsku.
Pod naším kontinentálnym (metrickým) hrnčekom chápeme 250 ml. Bežný americký hrnček má naproti tomu 236,5882365 ml, kým zákonom stanovená mierka „hrnček“ je v USA zasa 240 ml. Japonská hrnčeková mierka je rovných 200 ml.
Pozor! Pri téglikoch neexistuje žiadna konkrétna mierka, keďže objem každého téglika (od smotany či jogurtu) sa v závislosti od výrobcu mení (od cca. 150 až do 500 ml). Odporúčame preto upraviť množstvá suchých surovín podľa veľkosti téglika a hlavne podľa skúseností.