Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Cibuľový chlieb

Reklama

Upečte si doma vlastný chlieb. Okrem prevoňanej domácnosti sa vám odvďačí aj sýtou lahodnou chuťou cibule.

Jednu veľkú alebo dve menšie cibule ošúpeme a nakrájame na čo najdrobnejšie. V panvici ohrejeme 6 PL olivového oleja, na ktorom cibuľu speníme dosklovita. Potom odstavíme a necháme vychladnúť. Do veľkej misy preosejeme 300 g hladkej múky a 150 g celozrnnej múky.

Premiešame a pridáme 2 ČL sušeného droždia, 1 ČL soli, 2 ČL sušeného majoránu a 1 ČL mletej rasce. Suché suroviny dôkladne premiešame. V druhej miske zmiešame 1 PL octu, 200 ml vlažnej vody a opečenú cibuľu s olejom. Tekuté prísady rýchlo zmiešame so suchými na hladké a nelepivé cesto. Vyformujeme do gule, poprášime trochou múky, zakryjeme a necháme na teplom mieste aspoň hodinu kysnúť.

Potom cesto ešte raz premiesime a rozdelíme na dve polovice, z ktorých vyformujeme valce. Každý valec chytíme za konce a otočíme do opačnej strany, aby vznikla špirála. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 40 minút. Počas pečenia potierame vodou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS