Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Cibuľový posúch

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

4 PORCIE; ČAS PRÍPRAVY: 3 HODINY 20 g droždia 1 ČL kryštálového cukru 250 ml teplej vody 450 g hladkej múky 1 až 2 ČL soli 500 g červenej cibule2 PL masla

POSTUP:
1. Z droždia, cukru a 1/2 hrnčeka vody pripravíme kvások. Zmiešame múku, soľ, zvyšnú vodu aj kvások, vypracujeme cesto a necháme vykysnúť. 2. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska. Na masle a 2 PL vody pražíme asi 30 minút. Vykysnuté cesto ešte raz spracujeme rukami, vytvarujeme na valec a na vymastenom plechu vytvoríme koleso. 3. Prikryté cesto necháme ešte 30 minút kysnúť. Rukami cesto sploštíme, obložíme cibuľou a pečieme pri 200 °C 30 minút.

Vyberáme pre vás niečo PLUS