Cícerové guľky
8. 6. 2011, 2:00

Zdroj: Nový Čas pre Ženy
Čas prípravy: 20 minút. Čas praženia: 10 minút.
Potrebujeme: 200 až 300 g sušeného cíceru, 1 vajce, 50 až 100 g hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, mleté korenie čili, rasca, 1 strúčik cesnaku, 5 PL sezamových semienok, 2 PL masla, 50 ml oleja
Ako na to:
1. Cícer namočíme cez noc do vody a na druhý deň ho uvaríme v mierne osolenej vode. Potom ho zlejeme, necháme dobre odkvapkať a rozmixujeme. Vajce zmiešame s múkou, pridáme soľ, mleté čierne korenie, nasekaný cesnak, rascu a mleté čili.
2. S navlhčenými rukami sformujeme zo zmesi guľôčky veľkosti vlašských orechov a hotové obalíme v sezame. Na panvici ohrejeme olej s maslom a na ňom opečieme guľky zo všetkých strán dozlatista. Opečené zbavíme prebytočného oleja na papierovej utierke.