Cícerový šalát
6. 9. 2011, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:51)

Zdroj: isifa
Čas prípravy: 30 minút - Čas odležania: 12 hodín - Čas varenia: 90 minút
Potrebujeme
300 g sušeného cíceru • soľ• 2 červené papriky • 2 žlté papriky • 1 cibuľa • 2 šalátové srdiečka Nálev: 2 PL bieleho vínneho octu• 2 PL zeleninového vývaru • 2 PL olivového oleja • mleté čierne korenie • kryštálový cukor • soľ
Postup
Cícer namočíme cez noc do studenej vody, na druhý deň ju zlejeme, prepláchneme pod studenou vodou, vložíme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a privedieme do varu. Varíme na strednej teplote 60 až90 minút. Medzitým papriku očistíme, rozpolíme, vyberieme jadrovník a biele žilky a dužinu nakrájame na 1 cm veľké kocky. Cibuľu olúpeme a nasekáme nadrobno.
Šalátové srdiečka umyjeme, odstránime tvrdý hlúbik a listy natrháme. Okraje misy ozdobíme šalátom. V miske zmiešame ocot s vývarom, olejom a so soľou, pridáme mleté čierne korenie, a cukor. Cícer zlejeme, opláchneme pod studenou vodou, zmiešame s paprikou a cibuľou. Zeleninu vložíme do misy a polejeme nálevom. Ihneď servírujeme.