Čím vysypať formu na pečenie? 4 super triky, ktoré vylepšia váš koláč
29. 6. 2014, 11:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:28)

Zdroj: archív
Poviete si, že formu na bábovku či mafiny predsa vymastiť a vysypať múkou vie každý. No aj tu sa dá experimentovať a dať pečeniu šmrnc.
1. Čokoládové alebo kakaové koláče získajú zaujímavý okraj, keď formu na pečenie vymastíme tukom (maslo, olej, alebo podľa chuti) a vysypeme kakaovým práškom. Instantné kakaové nápoje sa na vysypávanie foriem nehodia.
2. Svetlé cesto získa elegantnejší vzhľad, keď vymastenú formu vysypeme jemným kryštálovým alebo práškovým cukrom. Vanilínový či škoricový cukor dodajú extra šmrnc.
Zdroj: archív
pečenie
3. Podľa pripravovaného koláča sa na vysypanie formy môže hodiť aj strúhaný kokos či mleté orechy.
4. O štruktúrovaný povrch sa postará obyčajná strúhanka. Keď však na strúhanku použijeme staré makové či sezamové pečivo, výsledok bude ešte zaujímavejší.