Čínsky zeleninový šalát
4. 3. 2010, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:31)

Zdroj: archív
Čas prípravy: 20 minút.
Potrebujeme: 80 g tenkých vaječných rezancov, 2 ČL slnečnicového oleja, 1 posekaná čili paprička, 3 pokrájané strúčiky cesnaku, 2 PL postrúhaného ďumbiera, 200 g mrkvy pokrájanej na pásiky, 1 žltá a 1 červená paprika pokrájaná na kocky, 150 g pozdĺžne rozpolených mladých kukuričiek, 100 g mladých hráškových strúčikov, 250 g postrúhanej čínskej kapusty, 6 mladých cibuliek pokrájaných na kolieska, 4 PL sójovej omáčky, 1 ČL sezamového oleja, 3 PL čerstvých lístkov koriandra, sezamové semienka na ozdobu
Ako na to: Čínske rezance uvaríme podľa návodu na obale. Vo woku alebo vo veľkej panvici pražíme na oleji za stáleho miešania čili papričku, cesnak, ďumbier, mrkvu, papriku, kukuricu a hráškové strúčiky asi 5 minút.
Pridáme čínsku kapustu, mladé cibuľky, rezance, sójovú omáčku a sezamový olej. Pražíme na stredne silnom ohni ešte 1 minútu, kým sa všetka zelenina poriadne nepremieša a neprehreje. Nakoniec pridáme koriander a sezamové semienka a pred podávaním ešte raz pretrasieme.