Citrónové rezy
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:51)

Zdroj: iStock
40 minút, 25 porcií
Potrebujeme: 300 gram práškový cukor, 150 gram maslo, 150 gram hrubá múka, 100 gram mleté orechy, 100 gram čokoláda na varenie, 7 kus vajce, 1 kus šťava a kôra z citróna, 0.5 balíček prášok do pečiva, 250 gram práškový cukor, 1 kus šťava z citróna, 1 polievková lyžica rum
1. Žĺtky s cukrom a so zmäknutým maslom vymiešame dopenista. Pridáme orechy, šťavu a kôru z citróna, múku s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov.
2. Polovicu cesta rozotrieme na vymastený a vysypaný plech. Cesto posypeme strúhanou čokoládou, natrieme druhú polovicu cesta a dáme piecť.
3. Preosiaty cukor s citrónovou šťavou a rumom vymiešame dohladka a rovnomerne rozotrieme na upečený koláč.