Citrónovo-maková bábovka
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 14:22)

Zdroj: Beautifood.sk
20 minút, 12 porcií
Potrebujeme: 250 gram zmäknuté maslo, 190 gram kryštálový cukor, 4 kus vajce, 280 gram polohrubá múka, 1.5 čajová lyžička kypriaci prášok, 5 polievková lyžica mletý mak, 200 gram práškový cukor, 1 kus citrón, šťava a kôra z 1 chemicky neošetreného citróna
1.
Maslo spolu s cukrom zmiešame. Do maslovej zmesi po jednom zašľahávame vajíčka. Pridáme kôru a šťavu z citróna a opäť premiešame.
2.
V druhej miske zmiešame múku, kypriaci prášok a mak. Sypkú a maslovú zmes spolu zmiešame.
3.
Do vymastenej a múkou vysypanej formy nalejeme hustejšie cesto. Vložíme do rozohriatej rúry a pečieme pri 180 °C asi 35 minút.
4.
Práškový cukor zmiešame s citrónovou šťavou. Upečenú bábovku polejeme citrónovou polevou a môžeme podávať.