Čo robí majonézový šalát dokonalým? Tento krok nevynechajte, už ho nebudete robiť inak
28. 12. 2018, 12:05 (aktualizované: 11. 7. 2024, 9:19)

Zdroj: Shutterstock
Zamiešať a hotovo? Nie tak rýchlo! Odhalili sme tajomstvo, prečo je šalát lepší na druhý deň.
Zemiakový šalát s majonézou nepatrí len na vianočný, ale určite aj na silvestrovský stôl. K rezňom či na chlebíčky, alebo s údeným mäsom, je to pochúťka, ktorú si naozaj neodoprieme.

Zdroj: Dušan Křístek, Shutterstock
Zemiakový šalát so zelerom
Každá domácnosť má svoj osvedčený recept. Niekto si ho nevie predstaviť bez vajec, iná rodina zase neznesie v šaláte cibuľu. Je iba na vás, aký recept použijete. Tajomstvo chuti šalátu totiž nie je v ingredienciách, ale postupe.
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Odľahčený majonézový šalát s bylinkami
Je to úplne jednoduché. Pripravte šalát najskôr bez majonézy a nechajte ho odstáť aspoň pár hodín, prípadne cez noc. Majonézu zamiešajte až nakoniec.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Domáca majonéza
Prečo práve takto? Určite ste si všimli, že šalát je najlepší na druhý deň. Uvarené zemiaky majú skvelú schopnosť nasávať chute. Keď na šalát pripravíte najskôr nálev z octu, soli a cukru, zemiaky túto chuť nasajú dovnútra. Nemusíte ani čakať do druhého dňa. Stačí to spraviť napríklad doobeda a na večeru už je šalát dokonale odležaný a chute prepojené.
Zdroj: Shutterstock
Zemiakový šalát s fazuľkami