Geniálne! Aj vám sa palacinky večne trhajú a lepia? Urobte pred pečením túto 1 vec a problém bude fuč
16. 11. 2016, 12:00

Zdroj: Shutterstock
Čo robiť, aby sa palacinky počas pečenia netrhali a nelepili? Máme pre vás jeden skvelý zlepšovák. Vyskúšajte a uvidíte!
Aby sa palacinky nelepili a netrhali, potrite panvicu pred pečením surovým zemiakom, alebo dajte do cesta pár kvapiek oleja.
Tajomstvo dokonalého cesta
Keď budete nabudúce pripravovať cesto na palacinky, urobte najskôr toto a hrudky nebudú mať šancu!
>>>>> Vymiešajte najprv mlieko s múkou na hladko a až potom zamiešajte vajcia. Vyhnete sa tak vzniku nepríjemných hrudiek v ceste.

Zdroj: Dušan Kríštek
Syrové palacinky
2 super nápady na ovocné plnky do palaciniek
Najľahší dezert, ktorý milujú nielen deti, sú palacinky so sviežou ovocnou plnkou.
Lesné ovocie
Čerstvé lesné ovocie macerujeme niekoľko hodín v pomarančovej šťave s trochou práškového cukru. Plnka je hotová, keď ovocie pustí šťavu.
Jablká
Plátky jabĺk dáme do hrnca s rozpusteným maslom a opekáme, pokiaľ nezozlatnú. Prisypeme cukor a necháme ich karamelizovať. Pokvapkáme citrónovou šťavou alebo posypeme škoricou.
Zdroj: Shutterstock
Pripravte si ovocné plnky do palaciniek.