Nič nevyjde nazmar

Ostal vám po pečení zvyšný bielok alebo žĺtok? Nevadí! Prelejte ho do formičky na ľad a šup s ním do mrazničky. Keď budete potrebovať, jednoducho ho vyberiete trocha skôr, aby sa roztopil, a potom ho použijete, ako bude treba.

Nič nevyjde nazmar
Nič nevyjde nazmar
Zdroj: shutterstock

Čistá práca

Ak potrebujete rozmrviť sušienky na prípravu cheesecaku alebo na posýpku, máte dve jednoduché možnosti, ako to urobiť. Sušienky nahádžte do pevného igelitového vrecúška, uzavrite a prejdite niekoľkokrát valčekom na vaľkanie cesta. Druhá možnosť je dať sušienky do väčšej misy a rozdrviť ich spodnou stranou skleného pohára.

Čistá práca
Čistá práca
Zdroj: shutterstock

Varíme vajcia

Odhadnúť, ako dlho treba variť vajcia, je naozaj veda. Máme pre vás praktickú tabuľku, podľa ktorej to poľahky zistíte.

Varíme vajcia
Varíme vajcia
Zdroj: shutterstock

SOS z kuchyne

Čo robiť, ak je koláč po vybratí z rúry v strede ešte surový?
Marta z Košíc

SOS z kuchyne
SOS z kuchyne
Zdroj: shutterstock

Radí redaktorka Petra Mitringová 

Skúste ho znova vrátiť do vyhriatej rúry. Len nezabudnite povrch prekryť alobalom, aby priveľmi nezhnedol alebo sa dokonca nepripiekol.

Padlo nám do oka

Formičky na mafiny
Drobné koláčiky v papierových košíčkoch majú obrovský úspech u malých, ale aj veľkých. Ich príprava je rýchla, dobre sa skladujú a recept býva zväčša jednoduchý. Určite pri nich využijete aj špeciálny plech na mafiny, ktorý dnes nájdete v rôznych zaujímavých tvaroch. A tak každý košíček môže byť malé umelecké dielo.