Čo robiť, ak je koláč po vybratí z rúry v strede ešte surový? Šikovný trik vám zachráni dobrotu
8. 1. 2021, 11:00 (aktualizované: 15. 7. 2024, 20:18)

Zdroj: shutterstock
Opäť pre vás máme najlepšie rady do domácnosti.
Nič nevyjde nazmar
Ostal vám po pečení zvyšný bielok alebo žĺtok? Nevadí! Prelejte ho do formičky na ľad a šup s ním do mrazničky. Keď budete potrebovať, jednoducho ho vyberiete trocha skôr, aby sa roztopil, a potom ho použijete, ako bude treba.
Zdroj: shutterstock
Nič nevyjde nazmar
Čistá práca
Ak potrebujete rozmrviť sušienky na prípravu cheesecaku alebo na posýpku, máte dve jednoduché možnosti, ako to urobiť. Sušienky nahádžte do pevného igelitového vrecúška, uzavrite a prejdite niekoľkokrát valčekom na vaľkanie cesta. Druhá možnosť je dať sušienky do väčšej misy a rozdrviť ich spodnou stranou skleného pohára.
Zdroj: shutterstock
Čistá práca
Varíme vajcia
Odhadnúť, ako dlho treba variť vajcia, je naozaj veda. Máme pre vás praktickú tabuľku, podľa ktorej to poľahky zistíte.
Zdroj: shutterstock
Varíme vajcia
SOS z kuchyne
Čo robiť, ak je koláč po vybratí z rúry v strede ešte surový?
Marta z Košíc
Zdroj: shutterstock
SOS z kuchyne
Radí redaktorka Petra Mitringová
Skúste ho znova vrátiť do vyhriatej rúry. Len nezabudnite povrch prekryť alobalom, aby priveľmi nezhnedol alebo sa dokonca nepripiekol.
Padlo nám do oka
Formičky na mafiny
Drobné koláčiky v papierových košíčkoch majú obrovský úspech u malých, ale aj veľkých. Ich príprava je rýchla, dobre sa skladujú a recept býva zväčša jednoduchý. Určite pri nich využijete aj špeciálny plech na mafiny, ktorý dnes nájdete v rôznych zaujímavých tvaroch. A tak každý košíček môže byť malé umelecké dielo.