Aj vám sa smotana pri zahusťovaní polievky vždy zrazí? Stačí ju vymiešať s TÝMTO a máte po probléme
25. 4. 2017, 13:40 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:49)

Zdroj: Shutterstock
Reklama
Rada doma pripravujem krémové polievky. Často sa mi však stáva, že sa smotana pri zahusťovaní zrazí. Dá sa tomu predísť?
Radíme vám:
Crème fraîche alebo smotana, či už kyslá alebo na varenie, sa nezrazí, keď ju vymiešate s malým množstvom múky alebo škrobovej múčky, na konci varenia zamiešate do rozmixovanej polievky a tú len prehrejete, nevaríte.

Zdroj: Shutterstock
Ako sa šikovne zbaviť masti v polievke?
Zdroj: Shutterstock.com
Ilustračné foto
Zdroj: Shutterstock
Tekvicová polievka
Zdroj: Dušan Křístek
Krémová uhorková polievka