Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Čo robiť so stvrdnutým cukrom? Skúste tento rýchly trik a za pár sekúnd máte po probléme

Hnedý cukor

Zdroj: Archív

Reklama

Hnedý cukor je zdravá alternatíva ku klasickému bielemu. Vyniká však aj svojou nezameniteľňou vôňou a chuťou.

Občas sa však stane, že pôsobením vzduchu hnedý cukor stvrdne na kameň. Čo robiť?

Rýchle riešenie

Cukor dáme do misky, pridáme kúsok toastového chleba, misky zakryjeme potravinárskou fóliou a vložíme na 10 až 20 sekúnd do mikrovlnnej rúry.

Hnedý cukor

Zdroj: Archív

Hnedý cukor

Aby sme tvrdnutiu cukru predchádzali, stačí ho po otvorení presypať do vzduchotesnej nádoby alebo vrecúška so zipsom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS