Čo robiť so stvrdnutým cukrom? Skúste tento rýchly trik a za pár sekúnd máte po probléme
14. 10. 2014, 16:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:30)

Zdroj: Archív
Reklama
Hnedý cukor je zdravá alternatíva ku klasickému bielemu. Vyniká však aj svojou nezameniteľňou vôňou a chuťou.
Občas sa však stane, že pôsobením vzduchu hnedý cukor stvrdne na kameň. Čo robiť?
Rýchle riešenie
Cukor dáme do misky, pridáme kúsok toastového chleba, misky zakryjeme potravinárskou fóliou a vložíme na 10 až 20 sekúnd do mikrovlnnej rúry.

Zdroj: Archív
Hnedý cukor
Aby sme tvrdnutiu cukru predchádzali, stačí ho po otvorení presypať do vzduchotesnej nádoby alebo vrecúška so zipsom.