Koláč so špenátom a s kozím syrom

4 porcie

● 1 balenie vyvaľkaného lístkového cesta ● 400 g mrazeného listového špenátu ● 4 vajcia ● 150 ml mlieka● 200 g čerstvého kozieho syra● 1 strúčik cesnaku ● štipka mletého muškátového orieška ● 3 až 5 plátkov sušených paradajok ● soľ, korenie

Rúru vyhrejeme na 200 °C. Cesto rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, okraje zahneme dnu, potrieme ich vajíčkom. Cesto popicháme po celej ploche a dáme na 10 minút do vyhriatej rúry. Špenát necháme vopred roztopiť a vyžmýkame z neho prebytočnú vodu.

Preložíme do mixéra, pridáme 2 vajcia, mlieko, polovicu kozieho syra, muškátový oriešok, nasekaný cesnak, soľ, korenie podľa chuti a premixujeme – nie však dohladka, ale na hrubšie pyré. Predpečené cesto vyberieme z rúry, prepichneme nafúknuté časti a na celú plochu rozložíme špenátovú zmes. Navrch poukladáme zvyšný syr, sušené paradajky, rozklepneme 2 vajcia a dáme späť do rúry asi na 15 minút, aby špenátová zmes a vajcia stuhli. Koláč podávame mierne vychladnutý.

Čas prípravy: 10 minút
Čas pečenia: 25 minút