Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Čokoládová pena - Mousse au chocolat

Čokoládová pena - Mousse au chocolat

Zdroj: © StockFood

Reklama

15 minút, 8 porcií

Potrebujeme: 200 gram horká čokoláda, 20 gram maslo, 6 kus vajce, 0.25 čajová lyžička soľ, 60 gram práškový cukor, čokoládové hoblinky na ozdobu

1.

Čokoládu nalámeme na drobné kúsky a spolu s maslom rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom. Stiahneme z ohňa a necháme trocha vychladnúť.

2.

Oddelíme od seba bielky a žĺtky. Do čokoládovej zmesi zamiešame žĺtky. Bielky vyšľaháme so štipkou soli dotuha. Postupne prisypávame za stáleho šľahania cukor. Opatrne spojíme s čokoládovou zmesou.

3.

Zmesou naplníme do 8 malých hrnčekov a aspoň na 2 hodiny vložíme do chladničky.

4.

Pred podávaním ozdobíme čokoládovými hoblinkami.

5.

Náš tip: Výbornú čokoládovú penu, hoci už nebude taká originálna, môžete pripraviť zo syra mascarpone a z roztopenej čokolády. Zmiešajte, vychlaďte a hneď podávajte!

Vyberáme pre vás niečo PLUS