Čokoládová pena - Mousse au chocolat
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:49)

Zdroj: © StockFood
15 minút, 8 porcií
Potrebujeme: 200 gram horká čokoláda, 20 gram maslo, 6 kus vajce, 0.25 čajová lyžička soľ, 60 gram práškový cukor, čokoládové hoblinky na ozdobu
1.
Čokoládu nalámeme na drobné kúsky a spolu s maslom rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom. Stiahneme z ohňa a necháme trocha vychladnúť.
2.
Oddelíme od seba bielky a žĺtky. Do čokoládovej zmesi zamiešame žĺtky. Bielky vyšľaháme so štipkou soli dotuha. Postupne prisypávame za stáleho šľahania cukor. Opatrne spojíme s čokoládovou zmesou.
3.
Zmesou naplníme do 8 malých hrnčekov a aspoň na 2 hodiny vložíme do chladničky.
4.
Pred podávaním ozdobíme čokoládovými hoblinkami.
5.
Náš tip: Výbornú čokoládovú penu, hoci už nebude taká originálna, môžete pripraviť zo syra mascarpone a z roztopenej čokolády. Zmiešajte, vychlaďte a hneď podávajte!