Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Čokoládová roláda

Čokoládová roláda

Zdroj: © StockFood

Reklama

60 minút, 8 porcií

Potrebujeme: 90 gram práškový cukor, 80 gram hladká múka, 3 kus vaječný bielok, 3 kus vaječný žĺtok, 3 polievková lyžica kakao, 1 čajová lyžička prášok do pečiva, 250 gram nízkotučný tvaroh, 200 gram čokoládová nátierka, 100 gram biela čokoláda, 50 gram práškový cukor, 200 mililiter smotana na šľahanie, 3 plátok biela želatína, 1 polievková lyžica citrónová šťava, 80 gram strúhaná čokoláda, 50 gram horká čokoláda, 200 mililiter smotana na šľahanie, 2 polievková lyžica práškový cukor

1.

Rúru predhrejeme na 200 °C a malý plech vystelieme papierom na pečenie.

2.

Bielky vyšľaháme s 1 PL vody a cukrom dotuha. Rozšľaháme aj žĺtky a primiešame do snehu. Múku zmiešame s práškom do pečiva a s kakaom a na viackrát zapracujeme do snehu.

3.

Cesto rozotrieme na plech a pečieme asi 10 minút.

4.

Upečený koláč preklopíme na pocukrovanú utierku, odstránime papier, zvinieme a necháme vychladnúť.

5.

Želatínu dáme napučať do studenej vody. Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme trochu vychladnúť. Tvaroh vymiešame s citrónovou šťavou, cukrom a pridáme aj rozpustenú čokoládu.

6.

Želatínu vyžmýkame, dáme do hrnca na mierny oheň rozpustiť a primiešame do krému. Smotanu vyšľaháme do tuhej šľahačky a zakomponujeme do krému.

7.

Roládu rozbalíme a zdobiacim vreckom s okrúhlou špičkou nanesieme 5 pásov čokoládovej nátierky. Na ňu nanesieme krém, dohladka rozotrieme a zvinieme do rolády. Chladíme aspoň 2 hodiny.

8.

Horkú čokoládu nasekáme a dáme do smotany, ktorú zahrejeme, aby sa čokoláda rozpustila. Necháme v chladničke vychladiť a vyšľaháme dotuha.

9.

Roládu ozdobíme šľahačkou vo forme vĺn a posypeme čokoládou. Poprášime cukrom a podávame.

Vyberáme pre vás niečo PLUS