Čokoládová roláda s malinami
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:50)

Zdroj: © StockFood
30 minút, 10 porcií
Potrebujeme: 350 gram maliny, 0.5 kus citrón (šťava), 150 gram želírovací cukor, 4 kus vajce, 100 gram práškový cukor, 0.25 čajová lyžička soľ, 75 gram hladká múka, 2 polievková lyžica kukuričný škrob, 2 polievková lyžica kakao, 1 čajová lyžička prášok do pečiva, 200 mililiter smotana na šľahanie, 1 balíček stužovač šľahačky, 1 polievková lyžica vanilkový cukor, 200 gram tvaroh, 150 gram smotanový syr
1. Umyté ovocie pokrájame nadrobno, pár kúskov necháme na ozdobu. Dáme do hrnca spolu s citrónovou šťavou a cukrom. Varíme asi 4 minúty, vyskúšame hustotu a ak je džem hotový, nalejeme ho do pohára. Necháme vychladnúť.
2. Rúru predhrejeme na 200 °C a plech vystelieme papierom na pečenie.
3. Bielky s cukrom a so soľou vyšľaháme dotuha a primiešame žĺtky. Múku zmiešame so škrobom, s kakaom a práškom do pečiva. Postupne ju zapracujeme do snehovej hmoty.
4. Cesto rozotrieme na plech a pečieme 10 až 12 minút. Upečené cesto preklopíme na pocukrovanú utierku a papier na pečenie odstránime. Cesto s utierkou zrolujeme a necháme vychladnúť.
5. Smotanu so stužovadlom a vanilkovým cukrom vyšľaháme dotuha a zamiešame aj tvaroh a syr.
6. Plnku natrieme na cesto, ktoré opäť zvinieme do rolády. Poprášime cukrom a necháme 1 hodinu chladiť.
7. Nakrájame a podávame s malinami.