Čokoládové brownies
25. 8. 2012, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:43)

Zdroj: Dušan Křístek
Čas prípravy a pečenia: 45 minút; 20 kusov
Potrebujeme: 180 g masla alebo Hery, 200 g horkej čokolády, 50 g bielej čokolády, 50 g mliečnej čokolády, 3 vajcia, 270 g kryštálového cukru, 80 g hladkej múky, 40 g kakaa
Postup:
1. Maslo a horkú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
2. Mliečnu a bielu čokoládu nasekáme a zmiešame s rozpustenou čokoládou. Vajcia a cukor vymiešame do peny, jemne primiešame čokoládovú zmes, múku, kakao.
3. Menšiu formu vyložíme papierom na pečenie. Nalejeme do nej cesto, vrch zarovnáme a vo vyhriatej rúre pečieme 25 až 30 minút. Hotový koláč necháme vychladnúť na pekáči. Nakrájame na štvorce a podávame.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3 – 4
Čas pečenia: 30 minút
Náš tip: Brownies môžete pred vložením do rúry posypať kúskami bielej čokolády alebo nasekanými orechmi.