Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Čokoládové brownies

Čokoládové brownies

Zdroj: Dušan Křístek

Reklama

Čas prípravy a pečenia: 45 minút; 20 kusov

Potrebujeme: 180 g masla alebo Hery, 200 g horkej čokolády, 50 g bielej čokolády, 50 g mliečnej čokolády, 3 vajcia, 270 g kryštálového cukru, 80 g hladkej múky, 40 g kakaa

Postup:

1. Maslo a horkú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

2. Mliečnu a bielu čokoládu nasekáme a zmiešame s rozpustenou čokoládou. Vajcia a cukor vymiešame do peny, jemne primiešame čokoládovú zmes, múku, kakao.

3. Menšiu formu vyložíme papierom na pečenie. Nalejeme do nej cesto, vrch zarovnáme a vo vyhriatej rúre pečieme 25 až 30 minút. Hotový koláč necháme vychladnúť na pekáči. Nakrájame na štvorce a podávame.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 30 minút

Náš tip: Brownies môžete pred vložením do rúry posypať kúskami bielej čokolády alebo nasekanými orechmi.

Vyberáme pre vás niečo PLUS