Čokoládové makrónky s marcipánom
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:51)

Zdroj: © StockFood
45 minút, 30 porcií
Potrebujeme: 250 gram mleté lieskovce, 200 gram marcipán, 175 gram krupicový cukor, 80 gram biela poleva, 75 gram hladká múka, 50 gram mliečna čokoláda, 30 kus oblátka (5 cm), 6 kus vaječný bielok, 2 polievková lyžica vanilkový cukor, 2 polievková lyžica kakao, soľ
1. Čokoládu a marcipán zvlášť nastrúhame. Bielky spolu s cukrom a vanilkovým cukrom za stáleho šľahania zohrejeme v hrnci. Pridáme marcipán a miešame, kým sa úplne nerozpustí. Stiahneme z ohňa, necháme trocha vychladnúť a následne zamiešame nastrúhanú čokoládu.
2. Rúru predhrejeme na 160 °C a plech vystelieme papierom na pečenie. Poukladáme naň oblátky.
3. Orechy, múku, kakao a štipku soli zmiešame. Pridáme k bielkom a dohladka vymiešame.
4. Malé množstvo zmesi nanesieme lyžičkou na oblátky. Uhladíme navlhčenými rukami. Pečieme 13 minút, vyberieme a necháme vychladnúť.
5. Polevu rozpustíme a pomocou cukrárskeho vrecka s tenkou špičkou nakreslíme na makrónky špirálu. Necháme stuhnúť.