Čokoládové palacinky s tvarohom
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 14:22)

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
45 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 2 kus vajce, 250 mililiter mlieko, 100 gram hladká múka, 2 čajová lyžička kakaový prášok, 1 polievková lyžica čokoládová nátierka, 1 čajová lyžička prášok do pečiva, 0.25 čajová lyžička soľ, 1 balíček vanilínový cukor, olej na opekanie, 350 gram termizovaný tvaroh, 150 gram maliny, 1 téglik smotana na šľahanie, 1 polievková lyžica opečené sekané lieskovce, 3 polievková lyžica práškový cukor, 1 polievková lyžica med
1.
Na cesto vyšľaháme vajcia s mliekom, vanilínovým cukrom, čokoládovou nátierkou a s kakaom. Múku spojíme s práškom do pečiva a so soľou a tiež zašľaháme do cesta. Necháme aspoň 15 minút odležať.
2.
Na panvici potretej olejom postupne upečieme z cesta tenké palacinky.
3.
Na plnku vyšľaháme šľahačku a tvaroh vymiešame s cukrom a medom. Do tvarohu vmiešame šľahačku, jemne roztlačené maliny a opečené sekané lieskovce.
4.
Hotové palacinky potrieme tvarohovou zmesou s malinami, zvinieme alebo zložíme na trojuholníky a podávame ešte jemne posypané práškovým cukrom.