Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Čokoládové perníky

Čokoládové perníky

Zdroj: © StockFood

Reklama

60 minút, 40 porcií

Potrebujeme: 350 gram horká čokoláda, 200 gram kryštálový cukor, 200 gram chladený marcipán, 175 gram mleté mandle, 125 gram hladká múka, 100 gram kandizovaná pomarančová kôra, 40 kus okrúhla oblátka (priemer 5 cm), 1 polievková lyžica vanilkový cukor, 4 kus vaječný bielok, 4 polievková lyžica krokant, 1 polievková lyžica perníkové korenie, 0.5 čajová lyžička prášok do pečiva, 0.25 čajová lyžička jedlá sóda, soľ

1.

Rúru predhrejeme na 140 °C.

2.

V sekáčiku rozmixujeme najemno kandizovanú kôru.

3.

Do mixéra dáme strúhaný marcipán, kryštálový aj vanilkový cukor, štipku soli, bielky a vymiešame. Primiešame aj kandizovanú kôru, mandle, múku, perníkové korenie, prášok do pečiva a sódu.

4.

Lyžičkou z hmoty odoberieme kúsok, vytvarujeme polguľu a tú posadíme na oblátku. Tvar prispôsobíme podľa oblátky a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Takto spracujeme celé cesto. Pečieme v rúre asi 15 minút, potom vyberieme a necháme vychladnúť.

5.

Zatiaľ vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a perníky v nej namočíme. Posypeme krokantom a necháme stuhnúť.

Vyberáme pre vás niečo PLUS